Borang Tempahan Ruang Pernikahan

Tempahan Ruang Pernikahan

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
Pra Syarat

PRA SYARAT PERNIKAHAN DI MTMZA

 1. Pemohon perlu membuat permohonan menggunakan Ruang  Pernikahan di MTMZA sekurang – kurangnya 3 HARI SEBELUM majlis pernikahan.
 2. Tempahan Ruang Pernikahan di buka untuk tempahan pada 3 BULAN  semasa sahaja.
 3. Permohonan  akan  diluluskan selepas membuat pengesahan pernikahan tersebut dan urusan selanjutnya di Pejabat Pentadbiran MTMZA.
 4. Pihak Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin (MTMZA) berhak untuk membenar atau menolak sesuatu permohonan tanpa memberikan sebarang sebab atau menarik balik kelulusan serta tawaran penggunaan ruang/tempat bagi tujuan pernikahan atas kepentingan dan keperluan MTMZA tanpa notis atau bayaran ganti rugi.
 5. Semua permohonan dan perubahan tarikh lawatan adalah tertakluk kepada kekosongan.


Tarikh Tempahan
*
*


Pemohon

*
*


Maklumat Pengantin Lelaki
*
*


Maklumat Pengantin Perempuan
*
*

Makluman Katerer


Pengesahan Dan Terma Dan Syarat

TERMA DAN SYARAT

 1. Pemohon yang telah membuat tempahan perlu mengemukakan nombor tempahan/slip yang dicetak dari komputer untuk diserahkan kepada pentadbir sebagai bukti tempahan.
 2. Jika terdapat  pertukaran tarikh atau masa tempahan dan permohonan  anda berstatus baru, pemohon perlu membuat kemaskini di sistem. Jika permohonan berstatus lulus anda perlu menghubungi pihak pentadbir .
 3. Pengantin dan semua tetamu hendaklah menutup aurat dengan sempurna.
 4. Majlis akad nikah hendaklah dijalankan di Sahn A atau Shan B yang dikhaskan sahaja. Tempat lain seperti di dewan solat utama dan lain-lain adalah tidak dibenarkan.
 5. Tidak dibenarkan sama sekali memasang pelamin atau sebarang alatan tambahan bagi tujuan hiasan. Hanya bantal atau alas duduk pengantin sahaja dibenarkan.
 6. Sebarang maklumat lanjut boleh hubungi ditalian 03 88804300.

Kembali