Soalan Lazim

Soalan dan Jawapan berkaitan dengan Sistem E-Imarah

[TEMPAHAN RUANG] 1. Bagaimanakah cara untuk kemaskini permohonan tempahan ruang jika ada penukaran tarikh atau lokasi sekiranya maklumat permohonan telah di luluskan?

• Pemohon perlu hubungi Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin untuk membuat pindaan tarikh atau masa permohonan. Kemudian pihak MTMZA akan reset permohonan pemohon dan pemohon perlu semak permohonan dan kemaskini semula permohonan tersebut.
• Sebarang penukaran maklumat permohonan acara hanya boleh diakses oleh pentadbir sistem.

[TEMPAHAN RUANG] 2. Berapa lama masa perlu dibuat dalam berapa masa tempoh sebelum permohonan tempahan ruang?

• 7 hari sebelum program

[TEMPAHAN RUANG] 3. Berapa lama masa yang diambil untuk memproses sesuatu kelulusan tempahan ruang

• 7 hari setelah permohonan di buat dan mematuhi terma dan syarat yang telah ditetapkan.

[TEMPAHAN RUANG] 4. Bagaimana untuk menyemak kekosongan tarikh dan masa untuk tempahan.

• Hanya ke Halaman Utama Sistem eimarah dan masukan tarikh dan masa yang dipilih. Sistem akan menolak permohonan pada tarikh atau lokasi yang telah ditempah (tiada kekosongan)

[TEMPAHAN RUANG] 5. Bagaimanakah untuk mengetahui status permohonan (Lulus atau Gagal)

• Pemohon boleh menyemak status melalui Sistem e-imarah dengan pergi ke ‘semakan permohonan’.
• Keputusan melalui notifikasi emel akan dihantar kepada pemohon setelah diluluskan.

[TEMPAHAN RUANG] 6. Sekiranya ada sebarang masalah atau pertanyaan lanjut dengan siapakah perlu dihubungi?

• Untuk maklumat lanjut, sila hubungi seksyen Pengurusan di talian : 03 8880 4300

[TEMPAHAN RUANG PERNIKAHAN] 1. Berapa lama masa perlu dibuat dalam berapa masa tempoh sebelum permohonan?

• 3 hari sebelum majlis pernikahan

[TEMPAHAN RUANG PERNIKAHAN] 2. Bolehkan saya membuat tempahan bagi pihak orang lain selain daripada bakal pengantin?

• Ya, boleh

[TEMPAHAN RUANG PERNIKAHAN] 3. Bagaimana untuk menyemak kekosongan tarikh dan masa untuk tempahan.

• Hanya ke halaman Utama Sistem eimarah dan masukan tarikh dan masa yang dipilih. Sistem akan menolak permohonan pada tarikh atau lokasi yang telah ditempah (tiada kekosongan)

[TEMPAHAN RUANG PERNIKAHAN] 4. Berapa lama masa yang diambil untuk memproses sesuatu kelulusan tempahan?

• 1 hari setelah pemohon membuat membuat pengesahan pernikahan di Kaunter Pejabat Pentadbiran MTMZA

[TEMPAHAN RUANG PERNIKAHAN] 5. Bagaimanakah untuk mengetahui status permohonan (Lulus atau Gagal)

[TEMPAHAN RUANG PERNIKAHAN] 6. Bagaimanakah cara untuk kemaskini permohonan jika ada penukaran tarikh atau lokasi sekiranya maklumat permohonan telah di luluskan?

[TEMPAHAN RUANG PERNIKAHAN] 7. Dimanakah ruang untuk majlis pernikahan di adakan dan saya boleh membuat pilihan tempat tersebut?

• Ruang pernikahan akan di sediakan oleh pihak MTMZA di ruang Sahn A dan B sahaja. Tempat tersebut telah ditentukan oleh pihak MTMZA sahaja.

[TEMPAHAN RUANG PERNIKAHAN] 8. Berapa pasangan boleh masuk dalam satu slot pernikahan?

• Setiap slot hanya 6 pasangan boleh masuk

[TEMPAHAN RUANG PERNIKAHAN] 9. Sekiranya ada sebarang masalah atau pertanyaan lanjut dengan siapakah perlu dihubungi?

• Untuk maklumat lanjut, sila hubungi seksyen Sosial di talian 03 8880 4300

[TEMPAHAN PERKHIDMATAN] 1. Berapa lama masa perlu dibuat dalam berapa masa tempoh sebelum permohonan?

Tempahan Perkhidmatan penggambaran : 5 hari sebelum program
Lawatan : 5 hari sebelum lawatan
Majlis Tahlil & Solat Hajat : 1 hari sebelum program

[TEMPAHAN PERKHIDMATAN] 2. Bagaimana untuk menyemak kekosongan tarikh dan masa untuk tempahan.

[TEMPAHAN PERKHIDMATAN] 3. Bagaimanakah untuk mengetahui status permohonan (Lulus atau Gagal)

• Keputusan melalui notifikasi emel akan dihantar kepada pemohon

[TEMPAHAN PERKHIDMATAN] Sekiranya ada sebarang masalah atau pertanyaan lanjut dengan siapakah perlu dihubungi?

I. Perkhidmatan Penggambaran & lawatan : Unit Komunikasi Korporat di talian 03 8880 4300

[ADUAN] 1. Apakah jenis aduan yang boleh diterima oleh MTMZA?

• Aduan berkaitan Kebersihan
• Aduan berkaitan Keselamatan
• Aduan berkaitan Penyelenggaraan
• Lain - lain

[SEMAKAN PERMOHONAN] 1. Bagaimana untuk membuat semakan permohonan yang telah dibuat ?

• Pemohon boleh menyemak di ruangan semakan dan anda perlu masukkan butiran No. Kad Pengenalan dan No. Telefon kemudian tekan butang semak.